maandag 13 mei 2013

Moestuinmaandag #2

Op initiatief van Helena van Hollandse klei ga ik graag meedoen met haar moestuinmaandag. Vorige week was ik stiekem al een beetje begonnen, maar met dit tweede bericht zie ik een reeks.

Allereerst een plaatje van al mijn pompoenen. De pompoenen boven, links en rechts op de foto staan in de grond. Ze worden omlijst met de gevallen bloesem uit de boom. In het midden van de bovenste foto's zie je de pompoenen die nog in een kasje buiten staan. Deze zien er het beste uit van allemaal vind ik.
Op de onderste twee foto's staan de pompoenen die in grote potten zijn gezet. De ene dag zien ze er beter uit dan de andere en ik weet niet zo goed waar dat aan ligt.

Op de foto hieronder zie je op de bovenste foto mijn tomatenplantjes die wel anderhalf tot twee meter hoog kunnen worden (Paul Robeson) met daarom heen Erwt Alaska in de pot en peulen in het wijnkistje. De Erwt Alaska laat ik omhoog groeien langs bamboestokken die ik in een piramide heb vastgebonden, In het wijnkistje bij het tomatenplantje en de peulen is een kropje sla aan het opkomen uit een zaadje dat daar heeft overwinterd en volgens mij ook een plukje rucola. 
In het bovenste wijnkistje zitten de vier soorten basilicum (kaneel, limonette, toscana en italiaans/gewoon).
In het middelste wijnkistje heb ik rucola en veldsla gezaaid. De rucola komt al op. De veldsla kan lang duren. Ik las zelfs dat je dat nu niet meer kan zaaien maar alleen in het voor- en najaar. Ik heb het toch gedaan en zal het wel zien. 

Op de foto hieronder staat mijn moestuinbak.
Rondom de courgetteplant heb ik radijsjes gezaaid. Tot nu toe zet ik iedere nacht een plastic bakje over de courgetteplant omdat ik bang ben dat slakken hem iets aan zullen doen, maar het plantje wordt te groot en past bijna niet meer onder het bakje. Vorig jaar was het midden van een courgetteplant in een nacht helemaal doorgeknaagd, grrr. Ik vind het jammer maar ik moet opbiechten dat ik slakkenkorrels strooi.
Bietjes en wortels zijn mooi opgekomen. De bietjes heb ik ook al uitgedund. Hopelijk zaai ik deze week nog nieuwe bietjes/wortels op de plekken waar niks op is gekomen (lees: waar zoonlief fijn heeft zitten scheppen). De broccoli komt ook op maar de helft zit op een kluitje. Ik vermoed dat zoonlief daar ook iets mee te maken heeft. Van de pastinaak zie ik nog maar een of twee sprietjes. Deze heb ik nog nooit gezaaid dus ik weet niet goed hoe ze er uit zien. Pukkie aubergine, bonen en erwten komen uit de vensterbank. Bij de bonen heb ik direct in de bak ook nog bonen gezaaid. 6 opmerkingen:

Helena zei

Micro erwt? Ben benieuwd wat dat is/ gaat worden. Ook welke basilicum het het beste gaat doen. Wat betreft je pompoenenplantjes, hebben ze het soms snachts af en toe te koud of misschien soms dorst? (ik doe maar een gooi hoor).

Elisa zei

Wat leuk ben heel benieuwt.

Sacha zei

Leuk dat je meedoet!! Het schopje dat we nodig hebben :). Nu nog een dagboekdinsdag voor verhaaltjes over de kinderen, work out woensdag, diy donderdag en v(f)reubel vrijdag. Ik denk dat de pompoen het te koud heeft. Hoorde ik gisteren in een filmpje: dat courgette en pompoen erg kou gevoelig zijn. Ook dat je courgette niet te diep moet planten i.v.m. Kans op rot bij de onderkant van de steel. Weer wat geleerd. Wat een rommel geeft bloesem hè?

Sacha zei

Die pijlen maken het wel heel dynamisch ;). Wil man niet als een gladde Amerikaanse weerman de boel aan elkaar kletsen :p?

sillie zei

Leuke foto's van je moestuin, je hebt een hoop verschillende soorten.

Anoniem zei

mooi om te zien, fred