maandag 16 september 2013

Moestuinmaandag #15


Verschillende soorten en maten wortels uit eigen tuin. 

Ze waren heerlijk geroosterd met bietjes, tomaatjes en oregano uit de tuin samen met pastinaak en een uitje (niet uit de tuin) en veel kaas (ricotta en feta) in een hartige taart.

De tuin loopt op haar einde. Er zijn nog pompoenen, courgettes, paprika's, pepers, komkommers en tomaten om te oogsten. De kruiden zijn er voorlopig ook nog wel. Toch begin ik voorzichtig na te denken over opruimen. Jullie ook? Ik heb (nog?) niks gezaaid voor de komende tijd. Ik denk dat ik even een pauze neem om de balans op te maken en te bedenken wat ik volgend jaar wil. 

5 opmerkingen:

Helena zei

Ik zo echt nog wat veldsla en pluksla zaaien als ik jou was. Het kan nog en dan heb je dadelijk toch nog iets vers uit te tuin met niet zoveel werk.

Elisa zei

Hier is dit ook het geval, alles ligt stil :)

Geertrude zei

Wat leuk om te zien dat iedereen bezig is met denken over pauzeren en volgend jaar. Het zal het weer wel zijn ;-)

Sacha zei

Bij jou gaan wortels echt goed! Had je dit jaar ook van die paarse? Die vond ik er zo mooi uit zien op de foto. Hier nog geen succes gehad met penen en bietjes. Tips zijn welkom. Pastinaak was net als courgette een typisch geval van 'beginnersgeluk'. Zoveel als de eerste keer hebben we nooit kunnen oogsten. En toch helpen de extremere zomers volgens mij ook niet mee...

Unknown zei

Ziet er heerlijk uit! Je hebt een superleuke blog! ik ga je volgen! groetjes, Lotte