vrijdag 29 april 2011

Borduurmachinecursus

Vandaag had ik de borduurmachinecursus. Ik heb een Husqvarna Rose en daarbij heb ik een borduuruitbreiding gekregen met één geheugenkaart met (volgens Nico die mij één en ander heeft uitgelegd vandaag) ongeveer 35 patronen. Het bedienen van de borduurunit is kinderlijk eenvoudig. Je spant een lapje in de spanner met wat 'trek en stick' erachter, je sluit de borduurunit aan en start een patroon. Af en toe geeft de machine aan dat je een andere kleur moet opzetten en that's it.

De machine is al wat ouder en dus de borduuruitbreiding ook. Op de geheugenkaart staat 1992. Er bestaan kaartlezers/schrijvers die je aan kan sluiten op je computer maar de meeste kaartlezers hebben nog een seriële poort (dat is zo'n stekker die je aan moet draaien), maar er moeten er ook gemaakt zijn met een Usb-aansluiting. Pas als je zo'n kaartlezer/schrijver hebt kan je helemaal los! Dan kan je op internet plaatjes downloaden en ook je eigen plaatjes en natuurlijk tekst ontwerpen. (Dat wil ik!!) Daarbij heb je dan natuurlijk wel een programma nodig. Omdat dit allemaal al wat verouderd is weet ik nog niet goed hoe ik hieraan moet komen.

Voorlopig heb ik maar besloten voor een tussenoplossing. Ik borduur nu alle patroontjes op een lapje en noteer daarbij in welke volgorde ik welke kleur heb opgezet..

1 opmerking:

Anoniem zei

waaaaah! te cool! Jaloers hier.... Leuk hoor, ben benieuwd naar het resultaat. Met mij gaat het best goed :). Door t mooie weer meer buiten dan binnen aan de haak. Hoe gaat het met jullie? De kleine en de hele kleine? xx Im