zondag 22 januari 2012

Suikervrije appel-banaan cakejes

Mijn dochtertje van 2,5, de kleine generaal, vroeg al dagen om cakejes. Op mamadag, zo vertelde ze, mocht ze cakejes eten. Waar ze het vandaan haalde weet ik niet, maar het was woensdag een perfecte dag voor een binnenactiviteit. Ik ben op zoek gegaan naar een recept voor cakejes zonder suiker. Uiteindelijk hebben we  enkele recepten gecombineerd en dit gemaakt (zonder broek want dat moet als je gaat bakken.. tja twee met een sterk eigen willetje).


Ingrediƫnten
250 gram bloem
125 ml halfvolle melk
125 ml zonnebloemolie
2 appels (geschild en in kleine blokjes)
1 banaan gepureerd (hoe rijper hoe beter. Hij mag zelfs bruin zijn, dan proef je hem nog veel beter)
1 ei
10 gram bakpoeder (ongeveer 3 theelepels)
2 gram kaneel (ongeveer 1 theelepel)
snufje zout

Zet ongeveer 10 -12 papieren cakevormpjes klaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de gepureerde banaan, ei, melk en zonnebloemolie door elkaar.
Zeef de bloem boven een grote kom. Meng daardoorheen het bakpoeder, zout en kaneel. Schenk het eimengsel hierbij en schep alles door elkaar totdat de bloem verdwenen is. Schep als laatste de stukjes appel door het beslag.
Vul de cakevormpjes met het beslag en bak 14/15/16 minuten in de oven(totdat een prikker er schoon uit komt). Laat afkoelen op een rooster.

2 opmerkingen:

Iudith zei

Ik eet suikervrij voor de vasten en je cakejes zijn inmiddels vaste prik om mee te nemen naar mijn werk. 4e weekend op rij dat ik ze voor de rest van de week gebakken heb, super!

Sacha zei

Had ik een tijd geleden opgeslagen, maar nu pas gemaakt. Heerlijk! Zal er een blogbericht aan wijden.