zondag 24 juni 2012

Slakken

Een paar dagen geleden waren uit het kistje met kleine kropjes sla van de een op de andere nacht de kropjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Weg. Alsof de kropjes er nooit geweest waren. Ik snapte er helemaal niks van. Het kistje met rucola en pluksla was gelukkig nog onaangetast.
Ik mopperde flink en besloot maar weer wat nieuwe zaadjes te zaaien en dit keer de kistjes af te dekken. Toen ik avonds nog even de tuin in liep zat er op het hagelwitte afdekdoek een dikke vette slak. Ik heb hem opgepakt en zover mogelijk weggeslingerd. Dat valt nog niet mee als je eigenlijk gruwelt van slakken.
De afgelopen dagen heb ik al heel wat slakken, met en zonder huisje, uit mijn tuin verwijderd. Ze zitten overal. Vooral toen het een paar dagen geleden ze heel hard regende kwamen ze overal vandaan. Tips over hoe ze weg te houden zijn welkom! Ik vrees dat ze met veel zijn in mijn tuin.


Gisteravond heb ik de planten die ook nog een reservering hadden lopen op de moestuinbak een mooi plekje gegeven; twee tomatenplanten en twee erwten. Op de foto hierboven staan ze nog in de krat. (Edit: inmiddels heb ik ook een foto waarop de planten in de bak staan) Verder heb ik ook de Nieuw Zeelandse Spinazie (oranje pot) buiten gezet. Op 29 mei had ik zes van deze plantjes uit het kasje overgezet in een grotere pot. Er zijn er nog maar twee over. Ik ben benieuwd hoe ze zich buiten houden. Het regent vandaag flink.

Linksonder staat een tomatenplant. Daarachter staan drie peulenplantjes en daarachter vier erwtenplanten. Naast de erwt staat nog een tomaat. Daarvoor Slenderette, het zijn een soort bonen. Daanaast sojabonen, Daarachter ui en in de vakken daarnaast bietjes en wortel. 

2 opmerkingen:

Sacha zei

Irritant hè?! Ik las ooit dat naaktslakken nog vraatzuchtiger zijn. Die vond ik gisteren ook in mijn bak. De ideale tip ben ik nog niet tegen gekomen helaas. Twee van onze kippen halen hun snavel op voor de slakken. Ik slinger ze ook weg met tegenzin.

Ziet er wel mooi groen uit! Hopelijkt blijft dat zo.

Xxx

Als ik tijd heb... zei

Hier, helaas, ook veel naaktslakken hoor. Die pak ik niet met mijn blote handen maar met een schep. Dat gaat niet altijd heel goed. De volgende keer gooi ik ze allemaal in een emmertje en ga ik ze ver wegbrengen.. Nouja, dat heb ik mij voorgenomen. Eerlijk gezegd lopen bij mij bij het idee van een emmer vol met slakken de rillingen al over mijn rug..