dinsdag 20 maart 2012

Oude Ariadnes en een rokje


Voor mijn dochtertje haak ik een rokje. Eigenlijk is het tegelijk een oefening voor mijzelf om verschillende steken te proberen en te leren. Ik haakte stokjes, vasten, nopjes (wijnrood), een reliƫfsteek (hemelsblauw) en nog wat patroontjes. Vooral de nopjes vind ik erg mooi.


Alweer een paar weken geleden kreeg ik van mijn schoonoma een verhuisdoos helemaal vol met oude Ariadnes en haakboeken en -tijdschriften. De oudste Ariadnes zijn uit 1967. Ik heb ze nog lang niet allemaal doorgekeken. Ze lopen door tot eind jaren '80. Er zit ook haaktijdschriften in uit 1920! 
De mode is wel wat verouderd. Wat waren de truien uit de jaren '80 wijd! De Ariadnes bestaan voornamelijk uit breipatronen. Er werden vooral erg veel kleedjes gehaakt, maar de haaksteken zijn eigenlijk gewoon tijdloos. Ik zit dus helemaal vol ideetjes om deze steken te proberen in vrolijke kleurtjes. Ik zou het liefst alle tijdschriften in kaart willen brengen en dan ook nog alles willen haken.
Ik kwam ook een werkbeschrijving tegen waarin van oude panty's in allerlei tinten bruin en huidskleur een vloerkleed werden gehaakt. Dat was vast een tijdschrift ergens uit de jaren '70. Zo kwam ik allemaal inspiratie tegen.

Vooral de foto's uit de tijdschriften van 1967 zijn echt prachtig. 


De oude Ariadnes. Dit is nog lang niet alles..

Nog een keer een foto van de pannenlappen

4 opmerkingen:

Sacha zei

Leuk rokje! Lekker vrolijke kleuren en indrukwekkende steken.

En hierna de elegante gehaakte jurk? Wow!

Studio Paars zei

Ziet er mooi en vrolijk uit!

Anoniem zei

Waaa te gek! Ik ben benieuwd hoe het rokje staat. En met die overload aan inspiratie is het helemaal moeilijk kiezen voor een volgend project....hihi

Hanny zei

Heb je toevallig ook de Ariadne van juni 1987 waarin een Europa-trui staat om te breien? De beschrijving staat op blz. 59.
Ik heb de trui 26 jaar geleden voor mijn dochter gebreid en n u "moet" ik hem ook voor mijn kleinzoon breien. Ook staat er een trui in met een wereldbol.
Als je hem hebt, zou je dan voor mij, uiteraard tegen betaling, een kopie willen maken van de beschrijving en telpatronen van deze twee truien?
Ik zou daar heel erg mee geholpen zijn.
e-mail: borduurfan1@home.nl

groet,
Hanny