maandag 6 mei 2013

Moestuin - het begint te komen


De meeste plantjes uit de vensterbank staan nu buiten. Ik heb hard gewerkt dit weekend!

De salie en de kruidenmix hebben de winter overleefd en komen weer blij op. Bij de salie ga ik hopelijk nog tijm planten, maar die moet nog flink groeien in de vensterbank.
In de kruidenmix voert munt de boventoon, maar ik herken ook nog peterselie en oregano en misschien ook nog wel wat bonenkruid.
De stokroos die ik binnen zaaide om de kiemkracht te testen heb ik ook buiten gezet. Daarbij heb ik ter plekke wat bloemetjes gezaaid.
Verder heb ik drie wijnkisten in gebruik genomen. In eentje heb ik tomaat samen met peulen gezet, in een tweede heb ik rucola en veldsla gezaaid. In het derde kistje zitten vier soorten basilicum. Ik ben benieuwd.In de moestuinbak heb ik al enige tijd geleden bietjes en wortels gezaaid. Die komen al mooi op. Afgelopen zaterdag heb ik nu ook pastinaak en broccoli gezaaid. Ik heb er ook een courgette plant in gezet (waar al snel een slak een blad had aangevreten), wat boontjes, peultjes en Timy Tim tomaat.
De pompoenen staat ook allemaal buiten, maar ze zien er niet zo erg blij uit. Ik hoop dat ze weer bij trekken.
Ook zijn de aarbeienplantjes weer helemaal opgekomen na de strenge winter. Ik ben benieuwd wat die gaan doen. Er zitten in ieder geval al wat bloemetjes aan.

Dit is het voorlopig. De foto van de moestuinbak is niet zo best, maar zo staat het er nu bij. Alles nog onder de tunnel en ik wilde de boel niet helemaal gaan uitpakken voor de foto. Binnenkort een ontmaskerde foto!
De rododendrons staan in bloei, net als de roze bloesem en de prachtige magnolia van buren. De ijsbloemen gaan prachtig open in de zon. De blauwe regen staat op knappen. Er is nog meer (binnen of te klein ), maar daar zal ik later over schrijven. 
2 opmerkingen:

Sacha zei

Leuke update :). Bezig bijtje!

Elisa zei

Wat een super leuke update :)