dinsdag 15 mei 2018

Indianenfeestje deel 4: de spelletjes

Van te voren hadden we een speurtocht uitgezet met pijlen en veren.

Bij de eerste brief kregen ze een doosje met tien brieven en de opdracht dat als ze een volgend nummer hadden gevonden ze een bijbehorende envelop uit het doosje mochten open maken.

Achtereenvolgens kwamen ze de volgende opdrachten tegen:
1. bedenk Indianennamen

De meisjes verzonnen namen als de snelle dolfijn, het grappige paard, het zwemmende varken, de zingende leeuw en de kletsende kat.

Als beloning verdienden ze drie strepen op hun wang.


Opdracht 2 was het oplossen van een raadsel.

haha, Bij deze opdracht verdienden de meisjes hun veertjes in hun tooi.

Opdracht 3: maak een indianenblaaspijpje.

We gingen blaaspijpjes maken. We hadden voor een paar euro een paar pvc buizen bij de bouwmarkt gekocht in in stukken van 50 cm en 20cm gezaagd. Deze mochten ze met washi-tape aan elkaar plakken en versieren. Met een lint door het korte buisje konden ze de blaaspijpjes omhangen.


Opdracht 4 was verschillende opdrachten doen met de blaaspijpjes.

Bij opdracht 5 kregen de indiaantjes allemaal een tattoo.

Opdracht 6 was een uitdaging om op verschillende manieren op de foto te gaan, zoals allemaal met de voetjes los van de grond, allemaal als speurende indianen en ze mochten zelf ook nog iets bedenken.

Een opdracht om groepsfoto's te kunnen maken.šŸ˜Š


Bij opdracht 7 vonden de indiaantjes een koffer met ingrediƫnten als munt, partjes limoen en citroen, stukjes gember, granaatappelpitjes, bloemetjes van de oost-indische kers, kaneelstokjes, kruidnagel, een fles water en bekertjes. Hiermee maakten ze allemaal een leuk drankje.

De meisjes vonden het allemaal geweldig en we kwamen tijd te kort. 

Geen opmerkingen: