donderdag 14 juli 2011

Tadaa... het gestreepte blauwe dekentje..

Tadaa!! 
Hier is ie dan, het gestreepte blauwe dekentje voor het babybroertje. Hij is af!
(Broertje zelf schijnt trouwens ook af te zijn!)


Ik heb gekozen voor een simpele rand. Een rand van vasten, daarna drie randen van stokjes. B. wilde geen frivole rand voor de jongen. 

Ik ben niet geheel tevreden over de randen.. De zijkanten zijn heel erg gaan golven. Daar zitten denk ik teveel stokjes. Rechts heb ik precies gedaan wat ik op internet vond (3 steken per opening), links heb ik na de eerste toer van 3, toch maar telkens 2 stokjes gehaakt en eentje overslagen. Dat ziet er al iets beter uit. Ik wilde het dekentje graag afmaken, dus ik ben doorgegaan. Misschien dat ik op een regenachtige dag (nee niet vandaag!) de rechterzijkant nog eens uithaal en opnieuw doe..
Misschien helpt het nog als ik het dekentje nat maak en opspan? Dat heb ik nog niet geprobeerd. 

Als je je niet teveel stoort aan de golven, (Hee het hoort er gewoon bij! Het was zo bedoeld!) dan is het, voor een eerste dekentje, toch een mooi dekentje geworden?

Kleine jongen, wanneer kom je? 

3 opmerkingen:

Maaike zei

Het ziet er heel mooi uit! De kleuren zijn prachtig, ik werk toevallig aan een zelfde combinatie voor een jongetje :-).

En wat betreft de golvende randen: ik merk dat je je eigen haakmanier moet uitvinden om de randen glad te krijgen. Ik doe op dit moment 2 vasten in iedere rij/opening aan de zijkant en dat werkt voor mij beter.

Nat maken en opspannen werkt erg goed bij wol; wol heeft namelijk een geheugen (het klinkt raar, maar probeer maar, het is echt zo). Katoen kan ook, maar werkt iets minder effectief.

Veel plezier en een fijne zondag!

liefs van Maaike

Als ik tijd heb... zei

Hoi Maaike,

Wat leuk dat jij aan een zelfde kleurencombinatie werkt. Ik zag iets op je blog (de foto links?), dat is ook prachtig. Is het ook voor jezelf ;-)? Je blog geeft weer veel inspiratie.

Dankjewel voor je reactie op mijn kritiek op mijn dekentje. Toen ik de rand ging haken had ik gewoon beter op mijn gevoel moeten vertrouwen, maar ik haak nog maar net en heb dus nog niet zoveel ervaring. Ik denk inderdaad ook dat het voor iedereen net weer even anders moet om het mooi te krijgen. Twee steken was echt beter geweest, maar uithalen zie ik nu toch even niet zitten!
Wat leuk dat je schrijft dat wol een geheugen heeft, dat wist ik niet. Dit dekentje is helemaal van katoen maar ik ga het toch nog even voorzichtig een beetje proberen. Ook hiermee heb ik niet zoveel ervaring dus ik ben wel wat bang het dekentje te bederven.

Jij ook een fijne zondag!

Liefs, Charlotte

knitalatte zei

Your blanket came out so pretty. Love all the blues, reminds me of the sea.