woensdag 6 juli 2011

Telefoonhoesjes

Vorig jaar kreeg ik van B. zijn oude telefoon. Hij was er altijd heel zuinig op dus hij zag er nog piekfijn uit. Ik ken mezelf dus kocht meteen een hoesje voor de telefoon. Het was een vrij grote hoes die zowel voor als achterkant beschermt. De hoes had een klep. Heel handig maar best lelijk. 
Vorige week sloopte Nini dit hoesje. Ze weet feilloos hoe mijn telefoon werkt en kan er leuk mee spelen. Helemaal sinds ik een app van Bumba heb.
Voor zus 
Nu ik aardig kan haken, haakte ik zo uit mijn hoofd een nieuw hoesje. Zusje zag dit en wilde er ook wel één in ongeveer dezelfde kleuren. Deze zag schoonzus en die wilde er ook wel één in de kleuren waarvan ik dacht dat zij die mooi zou vinden. Inmiddels heb ik dus al drie hoesjes gehaakt. Ik word er, al zeg ik het zelf, al aardig goed in. 

Voor schoonzus
Patroon Iphonehoesje:
Het patroon voor een telefoonhoesje is heel eenvoudig:
Haak zoveel lossen als je telefoon breed is. Haak daarna vasten in beide zijden van de lossen rondom. Haak vasten rondom door tot je telefoon er helemaal in past. 

Rand
Kies ergens een leuke rand. Ik had een rand waarvoor ik in ieder geval de laatste toer deelbaar door 4 moest uitkomen. Vervolgens was het als volgt:
[1 vaste, sla 1 over, haak in volgende steek: {1 vaste, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes, 1 vaste)} sla 1 over, 1 vaste] Herhaal [...] tot je rond bent 

3 opmerkingen:

Sacha zei

Wow: je schrijft voor mij al abracadabra ;). De minimale haakkennis die ik had is kennelijk ook al weggezakt...snik!. Stoer hoor dat je naast goed haken ook al mooie patronen kan bedenken!

Anoniem zei

Jeetje, wat een talent, zelf iets ontwerpen! Cool Charlie!

Anoniem zei

wat een mooi hoesje