maandag 3 maart 2014

Haakwerkje: Popcornbloem

Lange tijd geleden begon ik aan een kussentje volgens het patroon van de popcornbloem in een vierkant van de blog van Millie Makes. Ik denk dat ik het als eerste zag bij Crejjtion, maar inmiddels weet ik het niet meer.


De vierkantjes haken ging snel en soepel. Ik haakte met Catania Grande en haaknaald 5,5. Dit garen is echt heerlijk dik (dus het schiet dan lekker op) en door de mooie glans krijgt het werk iets sjieks.

Toen de vierkantjes klaar waren kwam het moeilijkere werk. De vierkantjes moetsen aan elkaar worden gehaakt. Ik heb de vierkantjes meerdere keren achterstevoren aan elkaar gezet. Uiteindelijk zaten ze toch allemaal aan elkaar met een mooie lichtblauwe streep overal tussen.


Aan de foto kan je al zien dat het nog zomer was toen de vierkantjes aan elkaar zaten. Dit lapje heeft een poos dienst gedaan als dekentje van de poppen van dochterlief. Ik wist namelijk niet goed hoe ik hierna verder moest.

Op internet kan je van alles vinden over patronen haken, maar hoe de haakwerkjes veranderen in een kussen lijkt een groot geheim. Uiteindelijk heb ik een donkerblauw kussen gekocht van 45x45 cm en het lapje het kussen genaaid.


Daarna heb ik rondom een rand van vasten gehaakt en vervolgens de rand gehaakt met grote picots volgens het patroon van heidibearscreative die ik weer vond op Dada's place.

Haken op een werkje dat al zit vastgenaaid (door mij) bleek niet zo slim. Het haken ging helemaal niet makkelijk. Door het haken trok ik vastgenaaide hoekjes weer los. Dit heb ik tot nu toe nog niet gerepareerd…


Ik heb nu nog een werkje liggen waar ik een kussen van wil maken. Deze foto is ook al in de zomer gemaakt. Ik denk dat ik voor deze hoes en hele gehaakte achterkant ga maken in het donkerblauw.
Ik mag wel opschieten want de werkzaamheden in de tuin gaan mij ook al weer roepen en anders blijven deze vierkantjes nog lange tijd een poppendeken.1 opmerking:

Angeline zei

Mooi die popcornbloemen en een prachtig kussen is het geworden