maandag 28 maart 2011

Van alles een beetje

Kruiden
Vrijdag had ik zaadjes besteld bij De Nieuwe Tuin en zaterdag lagen ze al in de brievenbus! Geweldig!


Ik heb zondag nog een kasje gemaakt van een oud wijnkistje. Ik heb zeven soorten gezaaid: Citroengras, Radijsjes, Pepertjes, Munt, Koriander, Dille en Kamille. Op het zakje van de laatste twee stond eigenlijk dat je die het beste direct in de grond kan zaaien in mei. Ik kon niet wachten dus ik heb toch twee bakjes bezaaid. Ik ben benieuwd hoe het zal opkomen.

Koken
Er lag vrijdag ook alweer een nieuwe Delicious! B. heeft al twee recepten gemaakt en dat telt ook dus dat is fijn!
Vrijdagavond aten we Zalm in pancetta met limoensaus en zaterdag een bloemkooltaart met ham en blauwe kaas. Vooral die taart was erg lekker. Het was gemaakt met een zelfgemaakt kruimeldeeg en die was echt erg lekker. Nini zat ook te smullen.

Bakken
Vrijdag ben ik vrij (we krijgen vrijdag gras! en daarom ben ik het grootste deel van de dag thuis) en wil ik een paasrecept maken. Als ik het hier opschrijf leg ik mezelf misschien vast dus dat ga ik eens uitproberen. Ik wil vrijdag graag maken: Vlechtbrood en/of Paaskoekjes (zoeken of ik paasvormpjes heb). Ik zie ook nog een recept dat niet onder het hoofdstuk Pasen valt maar me wel heeeerlijk lijkt: een kwark-citroen taart.

Haken
Ik probeer een proeflapje om daarna een dekentje te maken naar een patroon van Karinaandehaak en Attic24.

1 opmerking:

Sacha zei

Mmm...als ik die zakjes zie. Ik wilde De Nieuwe Tuin eigenlijk braaf een jaartje overslaan na het sorteren van mijn oude zaadzakjes. Slik wat heb ik daar al veel besteld. Maar nog geen citroengras. Spannend! Is dat eenjarig? Bij de Welkoop hebben ze helaas niet zoveel 'smaken'.

De recepten klinken ook erg inspirerend. Wordt vervolgd?