zaterdag 26 maart 2011

Verspenen, het vervolg

Het verspenen
Het verspenen is halverwege. Ik kan nog veel meer potten of mandjes vullen met sprietjes. Ik heb naast deze kruiden ook nog de kas met bloemetjes. Vanochtend zag ik dat sommige sprietjes zaailingen al tegen het plastic aan komen. Zo hoog zijn ze gegroeid! Ik heb de bloemetjes maar heel zuinig gezaaid, maar 6 of 7 zaadjes per potje maar ik twijfel toch of ze meer ruimte zouden moeten hebben. Ik denk in ieder geval dat ze uit de kas kunnen en in de vensterbank kunnen. Dan kunnen er nieuwe zaadjes in de kas! Hoera!

Munt
Ik heb de munt opnieuw gezaaid. Ik was vergeten hoe klein de zaadjes voor (deze?) munt zijn. Het zijn zwarte stipjes, minuscuul. Het zou dus kunnen dat ik teveel zaadjes had gezaaid, al is er in de aarde helemaal niks gebeurd. Ik heb in ieder geval in ronde II dunner gezaaid. Ik las ook ergens dat je bij het zaaien van zaadjes en het bedekken met aarde de volgende vuistregel kan aanhouden. Je moet ze niet met meer aarde bedekken dan 7keer de grootte van het zaadje. Ik hoop maar dat ik niet weer teveel aarde erover gedaan heb.

En nog meer
Ik heb nog een zakje voor rucola en een zakje voor boontjes, gekregen van zusje. En ik heb ook nieuwe zaadjes besteld bij De Nieuwe Tuin. Ik moet bekennen dat ik er wel een beetje hebberig van werd.. Ik hoop dat ik alles een plekje kan geven straks. Ik heb o.a. kamille en nieuwe munt besteld, maar ook pepertjes, radijsjes en sla.

2 opmerkingen:

Sacha zei

Ik schreef net over mijn hebberigheid. Ben ook beetje jaloers hoor (oei wat kom ik zo over als een naar mens hihi), want jij loopt ontzettend voor met verspenen en zaaien. Inspirerend.

Tip voor de munt (maar dat heb jij met je militaire precisie vast al ergens gelezen ;-)): in de grond zetten met een (plastic) potje er om. Het is nogal een woekeraar en zo houd je de wortels een beetje in toom.

Als ik tijd heb... zei

Misschien loop ik wel teveel voor. Je moet de seizoenen of de natuur in ere houden staat tussen de meeste tips. De kamille en dille moet eigenlijk gewoon direct in de grond gezaaid worden en pas in mei! ZO lang wilde ik niet wachten. Bij de kamille zag ik vanochtend al een klein sprietje!

Dank voor de tip over munt, die tip had ik inderdaad al gekregen, meer in de vorm van een waarschuwing! Munt schijnt inderdaad enorm te woekeren. Mij is verteld dat als munt de kans krijgt gewoon met de wortels door potten heen schiet. Dus goed in de gaten houden!